Perayaan Bulan Bahasa Bali Desa Kaliasem

Administrator 17 Maret 2023 14:50:49 WITA

Buda paing, wuku krulut tgl 15 Pebruari 2023
Om Swastyastu, Rahayu Rahayu Rahayu
Parikrama Pamungkah Wimbakara Bulan Bahasa Bali sane kaping 5 warsa 2023 ring Desa Adat Kaliasem sane kerauhin olih Bapak Camat Banjar (bpk. Made Mardika, SE), Majelis Desa Adat Kecamatan Banjar (bpk. Putu Darsana), Bpk. perbekel Desa Kaliasem kasarengin Perangkat Desa Kaliasem, Wakil Ketua BPD Kaliasem, Kelian Sabha Desa, Dane Jro mangku Kahyangan Desa, Pare Pamilet Nyurat Aksara Bali miwah Pamilet Pidarta Bahasa Bali, PHDI Kecamatan Banjar, PHDI Desa Kaliasem, sahe Pendamping saking Sekolah Dasar ring sajebag Desa Kaliasem.
Ring parikrama pamungkah puniki dane bpk.Camat Banjar nguningayang sumangdene pare pamilet Wimbakara Bulan Bahasa Bali sayan ngakehang angge jalaran pinake Krama Bali ngelestariang Budaya, Adat lan Tradisi ring Jagat Bali, kauningayang taler mangde praside ring warsa sane jage rauh kamiletin olih Perangkat Desa utawi Prajuru Desa.
Parikrama Wimbakara Bulan Bahasa Bali palet sane kapertama wantah kemargiang kalih wimbakara utawi kalih pacentokan inggih punika NYURAT AKSARA BALI miwah PIDARTA BAHASA BALI,
ngraris ring palet sane kaping kalih tgl 16 pebruari warsa 2023 kemargiang kalih wimbakara utawi pacentokan inggih punika MASATWA BALI miwah TEMBANG POP BALI sane pacang kemargiang ngawit dauh 1 jantos puput, sahe ring galah wengi dauh 19.00 wita kawentenang BONDRES NONG NONG KLING pinake hiburan Krame Desa, sapisanan nyobyahang baye/bahaya NARKOBA.
Matur Suksme " Om Santih Santih Santih Om"

Dokumen Lampiran : Perayaan Bulan Bahasa Bali Desa Kaliasem

Komentar atas Perayaan Bulan Bahasa Bali Desa Kaliasem